Blog

Green favourites: Groningen

Let’s go to Groningen

Vandaag zijn we in Groningen! Of nou ja… vandaag? Ik ben eigenlijk altijd in Groningen; geboren en getogen, weggeweest en teruggekomen. Ik vind de stad heerlijk. Er is altijd iets te doen, altijd iets te zien en zeker altijd iets te eten. Maar waar moet je dan precies zijn?

FOOD & DRINKS

 1. Bake My Day Nieuwe Ebbingestraat 47
  Iedereen die mij kent, weet dat dit mijn lievelingsplekje is voor taartjes, want oh my god, zó lekker. Het is een kleine banketbakkerij met koffietentje, waar de unicorns de toon bepalen: gezellig en een tikkeltje sprookjesachtig. De banketbakkerij is een American Bakery, waar je 100 verschillende soorten taart, koekjes, cupcakes en zelfs macarons kan eten. Alles wordt handgemaakte door een geweldig team van jonge vrouwen en dit gebeurd op dezelfde locatie. Daarnaast maken ze ook taarten op bestelling, zoals voor verjaardagen. Eet je veganistisch? Geen probleem; we’ve got you covered! Er is altijd plantaardige melk voor koffie aanwezig, men ook voor veganistische taartjes kan je hier terecht.
 2. De Koffiefiets Op dinsdag, vrijdag en zaterdag op de Vismarkt.
  Ben je opzoek naar lekkere koffie, een gezellig praatje en een ongebonden sfeer? Dan moet je zeker even bij de Koffiefiets langsgaan. Dit bedrijfje staat er op de dagen dat er markt is: dinsdag en vrijdag tegenover de Vanilia, en op zaterdag tegenover Tommy Hilfiger. De koffie wordt vanaf de fiets voor je gezet en je kan even rustig zitten op hun terrasje. Daarnaast werken ze samen met lokale banketbakkers en kan je genieten van een heerlijke koek of taart van de kraam van de buren. Alle koffiespecialiteiten zijn ook veganistisch verkrijgbaar.
 3. Feel Good Oude Kijk in ‘t Jatstraat 29
  Dit is een klein tentje vlakbij het Academiegebouw van de RUG. Alles wat je hier kan eten is gezond en van hoge kwaliteit. Ze maken alles zelf en gebruiken daarbij geen smaak versterkers of suiker. Daarnaast is het assortiment geheel vegetarische en zijn er genoeg veganistische keuzes.

CLOTHES & MORE

 1. KOKO TOKO Oosterstraat 26
  Dit is de plek waar mijn liefde voor fair fashion is geboren. De kledingwinkel word gerund door een team van lieve vrouwen die in staan voor de verkoop van eerlijke waren. Naast kleding van de grote merken als Armed Angels, kan je hier ook terecht voor lokale merken en kunstenaars. Je kan hier met een gerust hart shoppen, want alle waren zijn met liefde voor de wereld en haar wezens uitgezocht.
 2. The Reshare Store Oosterstraat 41
  Als je van tweedehands shoppen houdt, is dit het walhalla, maar ook als je hier nog niet zo bekend mee bent, moet je hier even langs. Je kan je oude kleding in een bak voor de deur inleveren en er iets anders voor terugkopen. Hier wordt zeker rekening gehouden met de wereld en dit wordt op deze circulaire manier bereikt. Kleding zou nooit weggegooid moeten worden, want je kan het altijd ruilen, verkopen of recyclen en dat denken ze bij The Reshare Store ook.
 3. HOLTBAR Oude Kijk in ‘t Jatstraat 20
  Deze conceptstore staat ook weer volledig in het teken van duurzaamheid. Je kan hier terecht voor koffie en gebak (waarvan het gebak ook deels afkomstig is van Bake My Day) en voor sieraden, planten en andere kleine dingetjes. Daarnaast hebben ze behalve veganistische opties, ook raw energy bars.

Zoals je kan zien is er genoeg te beleven in Groningen! En dit is zelfs nog maar een heel klein deel ervan. Wat is jouw favoriete hotspot in Stad?

Liefs,

Alexandra